Kredietkaart Vergelijken 2019!

Zoekt u een lening?


Kredietkaart Mastercard
Bijdrage
€5
JKP
12.50 %
Minimale leeftijd
18 jaar
Kredietverlening
Uitstekend
Online toepassing
Representatief voorbeeld: Voor een kredietopening van €2.500 is het minimale maandelijkse te betalen bedrag 5,6% van het resterende verschuldigde saldo verhoogd met de kaartkosten als het geval zich voordoet. Het Jaarlijks KostenPercentage (JKP) van toepassing op de kredietopening bedraagt 12,50%, inclusief de jaarlijkse bijdragen van €5 voor de kaart, de jaarlijkse actuariële debetrente van 12,07%.

Kredietkaart Mastercard Gold
Bijdrage
€5
JKP
11.50 %
Minimale leeftijd
18 jaar
Kredietverlening
Uitstekend
Online toepassing
Representatief voorbeeld: Voor een kredietopening van €5.001 is het minimale maandelijkse te betalen bedrag 4,2% van het resterende verschuldigde saldo verhoogd met de kaartkosten als het geval zich voordoet. Het Jaarlijks KostenPercentage (JKP) van toepassing op de kredietopening bedraagt 11,50%, inclusief de jaarlijkse bijdragen van €5 voor de kaart, de jaarlijkse actuariële debetrente van 11,28%.

Maestro betaalkaart
Bijdrage
€0
JKP
12.50 %
Minimale leeftijd
18 jaar
Kredietverlening
Goed
Online toepassing
Vertegenwoordiger voorbeeld: Kredietopening van onbepaalde duur van €2.500. Jaarlijks kostenpercentage (JKP) van 12,50% (vaste jaarlijkse debetrente = 9,86%, maandelijkse kaartkosten in geval van gebruik van de kaart = 0,20% van het verschuldigd blijvend kapitaal op krediet en inbegrepen in het JKP).
Let op: geld lenen kost ook geld.

Nuttige informatie over financiële producten en schuldbeheer


 • economie.fgov.be - Op de website van de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie vindt u algemene informatie over persoonlijke leningen, zoals rechten en plichten van consument en kredietverstrekker, kredietkosten, maximale tarieven, informatie over het indienen van een klacht etc.
 • www.nbb.be - Nationale Bank van België biedt een Centraal Kredietregister, waar u kunt zien welke kredieten op uw naam staan, uw krediethistorie kunt inzien en kunt nagaan of u uitstaande schulden heeft.
 • economie.fgov.be/nl/consument/Schuldenlast_schuldinvordering/ - Als u in zware schulden verkeert, kunt u hier informatie vinden over schuldsanering.


Met een creditcard kun je geld lenen tot een bepaalde limiet, zolang je regelmatig een minimumbedrag terugbetaalt. Voor de meeste creditcards betaal je een jaarlijks tarief.


Voordat je een creditcard aanvraagt:


 • - Kies de soort creditcard die bij je past;
 • - Sommige kaarten hebben extra functies, zoals bijvoorbeeld bonuspunten;
 • - Kies de kredietlimiet die bij je past;
 • - Let erop dat er geen hoge maandelijkse kosten zijn;
 • - Kijk naar je budget en bepaal zorgvuldig of je de maandelijkse aflossingen kunt voldoen.

Zorg ervoor dat je alle nodige documenten die een creditcardmaatschappij van je kan vragen klaar hebt liggen:


 • - Bewijs van inkomen – loonstrook, belastingaangifte etc.;
 • - Informatie over je huidige inkomsten en uitgaven;
 • - Kopie van een bankafschrift waarop je spaargeld en andere aflossingen vermeld staan;
 • - Paspoort of rijbewijs.

Belangrijkste functies van creditcards:


 • - Bonuspunten: dit soort creditcards beloont je met bonuspunten, die kunnen worden ingewisseld voor cadeaus of andere goederen;
 • - Cashback-kaarten: je kunt een bepaald geldbedrag terugkrijgen, afhankelijk van hoeveel je hebt afgerekend met je creditcard;
 • - Reispunten: dit soort kaarten beloont je met miles, die je kunt gebruiken om reisproducten te kopen, zoals bijvoorbeeld vliegtickets;
 • - Brandstof: dit soort kaarten biedt je voordelen gerelateerd aan brandstof.

Kosten


 • - Kosten voor aanmelding en verwerking: sommige creditcardmaatschappijen rekenen kosten wanneer je je aanmeldt voor een creditcard.
 • - Jaarlijkse kosten: sommige creditcardmaatschappijen rekenen een jaarlijks tarief. Dit jaarlijkse tarief wordt vastgesteld door de creditcardmaatschappij. Onthoud dat exclusieve creditcards vaak afgestemd zijn op mensen met hogere inkomens en dat deze creditcards duurder zijn.
 • - Kosten voor buitenlandse trasacties: deze kosten kunnen worden gerekend voor transacties die buiten België worden verwerkt.
 • - Kosten voor vooruitbetaling: als je geld pint bij een pinautomaat, betaal je extra kosten voor het gepinde bedrag.
 • - Kosten voor late betaling: er kunnen kosten worden gerekend voor de rente als je het geleende geld van de creditcard niet op tijd terugbetaalt.

Minimum aflossing bij creditcards


Ais je elke maand slechts de minimum aflossing betaalt, betaal je uiteindelijk meer rente en duurt het langer om je geleende bedrag terug te betalen. Je maandelijkse afrekening moet informatie bevatten over hoe lang het duurt om het volledige bedrag terug te betalen wanneer je de minimale aflossingen betaalt.


Rentetarieven bij creditcards


Voor creditcards geldt vaak een hogere rente dan voor andere kredietvormen en het tarief kan variëren afhankelijk van de functies die een kaart biedt. Je betaalt rente over alle openstaande transacties indien je niet elke maand het volledige geleende bedrag terugbetaalt.


Als je een creditcard bezit zonder rentevrije periode, dan betaal je rente vanaf de dag dat je een aankoop doet of vanaf de dag dat je je maandelijkse afrekening ontvangt.


Indien je geen creditcard gebruikt die rentevrij en kostenvrij is, kost het kopen van producten met een creditcard altijd meer dan wanneer je ze met contant geld zou betalen.Let op!


De exploitant van MoneyGuru24.com is geen bank of kredietverstrekker. Moneyguru24.com verwijst naar een aantal geselecteerde kredietverstrekkers, en biedt geen volledige lijst van uw kredietmogelijkheden. Daarom zijn er geen kosten van toepassing op het gebruik van deze service. U hoeft op deze site geen enkele persoonlijke informatie te verstrekken. Alle persoonlijke en financiële gegevens, en details over uw dienstbetrekking moeten verstrekt worden aan de bank/kredietverstrekker voor de aanvaarding van uw aanvraag voor een kredietkaart. Moneyguru24.com is niet verantwoordelijk voor deze kredietovereenkomsten die via de links op onze site verstrekt kunnen worden. Met het gebruik van deze website stemt u in met dit beleid. Wij raden u aan alle informatie op de webpagina van de geselecteerde kredietverstrekkers te lezen en altijd op de hoogte te zijn van uw eigen financiële status en aflossingsmogelijkheden.
We use cookies in order to provide you the best and most relevant experience and optimize our website functionality. Read more